22.04.2007

HABER

Erdoğan: 'Millete Rağmen Siyaset Olmaz'

Başbakan Erdoğan: Ülkenin İnsanlarından Bir Kısmının Üstünü Çizmeye Cüret Ederek, Milletin Önüne Çıkılmaz. Çıkılırsa, Hesabını Sandıkta Sorar, Soruyor. Merak Etmeyin. 4 Kasım'da Yine Soracaktır' Dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millete rağmen siyaset olamayacağını belirterek, ''Milletin değerleriyle kavga ederek siyaset olmaz. Bu ülkenin insanlarından bir kısmının üstünü çizmeye cüret ederek, bu milletin önüne çıkılmaz. Çıkılırsa, bu millet bunun hesabını sandıkta sorar ve soruyor. Merak etmeyin. 4 Kasım'da yine soracaktır'' dedi.

Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği açısından son derece kritik bir dönem olduğunu ve son derece önemli bir süreçten geçildiğini söyledi. Erdoğan, siyasetin temelinde rekabetin olduğunun farkında olduğunu, ama bu rekabetin hizmet için, üretim için, yeni perspektif, yeni açılım ve yeni ufuklar için sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. Eğer bir yarış olacaksa, bu millete kimin daha fazla hizmet edebileceği, kimin vatandaşın hayat tarzını daha fazla yükseltebileceği, kimin geleceğe daha çok yatırım yapma yarışının içinde olacağının önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Yoksa siz kendi küçük siyasi hedeflerinize ulaşsanız bile ülke kaybeder, millet kaybeder. Bu ülkenin çocukları ve gençleri kaybeder. Milletin kazanmadığı, Türkiye'nin kazanmadığı bir yerde siyasetçinin bir şey kazanması mümkün değildir. Bunun örneklerini hepimiz hatırlıyoruz. O yüzden siyasetin bütün aktörleri, kendi menfaatlerinin milletin menfaatleriyle aynı yerde, aynı istikamette olduğunu artık öğrenmelidir' diye konuştu. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Türkiye'ye çok kıymetli zamanını, yıllarını, on yıllarını kaybettirmiş lüzumsuz tartışmaları, boş vehimleri, kısır çekişmeleri artık bir kenara bırakmamız lazım. 40 yıldır siyaseti bu kaygan zemin üzerinde yapmaya alışmış, sırtını çatışma kültürüne dayamış, geçen zaman boyunca bu millete umut verecek, heyecan verecek bir tek cümle üretmemiş olanların bu alışkanlıklarını bırakmaları zordur. Çünkü kavgalar, çatışmalar, polemikler, bu ülkenin geleceği adına bir düşüncesi, bir projesi, bir hayali olmayanlar için en güvenli sığınak, en elverişli zemin oluyor. Dolayısıyla da kifayetsiz olanlar için bu bir bağımlılık hali alıyor. Bunların değişmesi zor, bunların gelişmesi zor. Bunlar 40 yılı tek nakaratta geçirdiler. Şimdi bunun üstüne yeni bir şey koymaları zor. Ancak inanıyorum ki, bu durumu bundan böyle kendi tabanlarına anlatmaları da kolay olmayacaktır.'' (Anadolu Ajansı) 3 saat önce.. [776180]

Hiç yorum yok: